Prima / CHIRIAC Liubomir

CHIRIAC Liubomir

 
150 de reprezentanți ai societății civile din Parteneriatul Estic și-au dat întâlnire la Chișinău

La Chișinău se desfășoară Forumul regional al societății civile din parteneriatul Estic cu genericul Cum să fortificăm societatea civilă? Oportunități. Obstacole. Impact.Pe parcursul a două zile, în perioada 22-23 iunie, circa 150 reprezentanți ai societății civile, beneficiari ai programului Civil
22.06.2015 674 CHIRIAC Liubomir     
Ghid pentru investiţii

Suburbiile municipiului Chişinău au propriul ghid investiţional. Experţii IDIS "Viitorul" au lansat astăzi un portofoliu de proiecte investiţionale pe care vor să le implementeze în localităţile din municipiu. Autorii ghidului şi primarii celor 19 suburbii ale Chişinăului cred că publicaţia va ajuta investitorii privaţi să se orienteze mai rapid unde merită să-şi valorifice banii.
16.02.2012 516 CHIRIAC Liubomir EURO TV     
Ghidul investiţional al localităţilor din municipiul Chişinău

Vezi în: româna   english   16.02.2012 CHIRIAC Liubomir   // 815.37 Kb   
O antologie de practici de succes a comunităţilor din municipiul Chişinău

Vezi în: româna   english   09.12.2011 CHIRIAC Liubomir   // 2691.3 Kb   
100 de funcţionari publici fac planificare strategică

IDIS «Viitorul» ghidează 10 comunităţi locale pe calea întocmirii planurilor de dezvoltare economică. Peste 100 de funcţionari publici, aleşi locali, oameni de afaceri şi ONG-işti vor crea planuri pentru localitatile lor.
18.04.2011 365 CHIRIAC Liubomir www.zdg.md     
17 primării din UTA Găgăuzia vor fi dotate cu calculatoare şi imprimante multifuncţionale

17 primării din UTA Găgăuzia vor fi dotate cu echipament de oficiu, în cadrul programului "Asistarea autorităţilor găgăuze în implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică UTA Găgăuzia prin intermediul conceptului DELTA-Moldova". Programul este implementat de IDIS "Viitorul", iniţiat de LGI/OSI şi co-finanţat de Fundaţia Soros-Moldova.
Vezi în: româna   04.08.2009 685 CHIRIAC Liubomir   // 377.5 Kb   
UTA Găgăzia va beneficia în continuare de asistenţă pentru dezvoltarea sa socio-economică

Programul de dezvoltare economică participativă a Unităţii Teritorial Autonome Găgăuzia continuă. IDIS "Viitorul" va asista autorităţile regionale la implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a regiunii pentru 2009-2015. Strategia a fost elaborată cu suportul aceloraşi donatori - LGI/OSI şi Fundaţia Soros-Moldova - şi reprezintă produsul a peste un an de eforturi intense şi consultări energice, iniţiate de către autorităţile autonomiei, în cooperare strânsă cu experţi independenţi, locali şi internaţionali.
Vezi în: româna   15.07.2009 371 CHIRIAC Liubomir   // 380 Kb   
IDIS "Viitorul" şi UTA Găgăuzia au elaborat ghidul "Găgăuzia: oportunităţi pentru investiţii"

Institutul pentru dezvoltare socială "Viitorul" şi autorităţile Găgăuziei au elaborat Ghidul "Găgăuzia: oportunităţi pentru investiţii".
24.12.2008 807 CHIRIAC Liubomir Infotag     
Autorităţile din Gagauz-Yeri sunt asistate de experţi independenţi la elaborarea strategiei de dezvoltare economică

Autorităţile din Gagauz-Yeri, asistate de experţi independenţi, au analizat potenţialul economic al regiunii, în cadrul unui atelier de lucru, desfăşurat în perioada 16-17 octombrie 2008, în cadrul programului DELTA Găgăuzia. "Dezvoltarea economiilor locale prin acţiune şi alianţă (DELTA) Găgăuzia" este un program iniţiat de LGI/OSI, în cooperare cu autorităţile din Găgăuzia, co-finanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi implementat de IDIS "Viitorul".
Vezi în: româna   18.10.2008 674 CHIRIAC Liubomir   // 946.5 Kb   
Dezvoltare economică locală prin acţiune şi alianţe (DELTA). Program de consultanţă tehnică oferit de IDSI Viitorul Autorităţilor Regionale din UTAG, cu sprijinul OSI.

IDSI Viitorul anunţă lansarea unui proiect de consultanţă economică, oferit la solicitarea autorităţilor regionale găgăuze. Pe data 7-8 februarie 2008, la Comrat,va fi organizat primul atelier de lucru privind intensificarea procesului de dezvoltare comunitară. Consultanţa include...
07.02.2008 266 CHIRIAC Liubomir     
PROGRAM DE PREDARE A LIMBII OFICIALE PENTRU FUNCŢIONARII PUBLICI LOCAL I DIN LOCALITĂŢILE CU MINORITĂŢI NAŢIONALE: Octombrie 2007 - Februarie 2008

IDIS Viitorul anunţă re-luarea programului de instruire accelerată a limbii oficiale pentru funcţionarii publici locali din zonele populate cu minorităţi naţionale a Republicii Moldova. Până în prezent la program s-au înscris peste 500 de funcţionari publici locali. În total, în anul...
13.10.2007 392 CHIRIAC Liubomir     
Functionarii publici, eminenti la limba romana. Evenimentul de incheiere a cursurilor de limba romana pentru un grup numeros de oficiali alesi si functionari publici din zona de sud a Republicii Moldova

Sudul R. Moldova este populat in mare parte de persoane de etnie bulgara, ucraineana sau gagauza, in majoritatea cazurilor vorbitori de limba rusa. Daca pentru un simplu cetatean din regiune cunoasterea limbii romane nu constituie o necesitate vitala, atunci pentru cei care aspira la o functie publica necunoasterea ei ii poate lipsi de serviciu. Intelegand ca doar studiind limba romana pot conlucra mai eficient cu Autoritatile Publice Centrale, sute de functionari din Comrat, Vulcanesti, Taraclia, Cahul si Ciadar-“Lunga s-“au aratat interesati de a participa la programul «Limba care ne uneste», urmand cursurile de limba romana. Proiectul este organizat de IDIS Viitorul in parteneriat cu Inaltul Comisariat pentru Minoritati Nationale al OSCE cu sediul la Haga, sub egida Biroului pentru Relatii Interetnice din R. Moldova.
01.08.2007 330 CHIRIAC Liubomir