Prima / EDUCAŢIE PUBLICĂ / Ghidul cetăţeanului

Ghidul cetăţeanului

 
Ghidul alegătorului - 2009
Acest ghid prezintă informaţii de bază despre instituţiile publice centrale: Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul, procesul electoral, precum şi modalitatea de solicitare de către cetăţeni a informaţiilor publice de la diferite instituţii. În final, acest ghid include şi platformele electorale ale concurenţilor electorali, oferind cetăţenilor perspectiva de comparare a sarcinilor instituţiei publice şi platformele electorale ale candidaţilor înscrişi pentru scrutinul din 5 aprilie 2009.
Vezi în: româna   31.03.2009 1178     // 1268.458 Kb   
GHIDUL CETĂŢEANULUI - 2005
Acest Ghid nu este o carte didactică şi nu apostolează primatul vieţii publice asupra vieţii individuale, ci mai degrabă atrage atenţia cititorilor săi asupra câtorva aspecte esenţiale pentru funcţionarea statului de drept: cetăţenia, instituţiile publice şi democraţia. Misiunea acestui Ghid al Cetăţeanului este de a contribui la o mai bună ânţelegere a instituţiilor publice, oferind o descriere concisă a mandatului lor şi a celor mai lesnicioase căi de comunicare cu cetăţenii.
Vezi în: româna   28.04.2005 1174   MUNTEANU Igor I.Munteanu, I.Cuhal, A.Oprunenco, V.Catlabuga, I.Boţan   // 583.744 Kb