Prima / MEDIA DESPRE IDIS / Democratizare  /  În Moldova a fost lansat proiectul ”Crearea unui sistem transparent și de durată a achizițiilor de stat pe calea monitorizării permanente”

În Moldova a fost lansat proiectul ”Crearea unui sistem transparent și de durată a achizițiilor de stat pe calea monitorizării permanente”

imprimare
20.01.2016   Info Market  443 

În cadrul conferinței dedicate lansării proiectului, directorul Transparency Internațional Moldova, Lilia Carasciuc, a declarat că proiectul va fi realizat pe parcursul a trei ani. În cadrul proiectului, Institutul de dezvoltare și inițiative sociale Viitorul va asigura, într-o perioadă de șapte luni, analiza sistemului actual de achiziții de stat în Moldova, iar la final va prezenta un raport și recomandări pentru îmbunătățire. Potrivit expertului IDIS Viitorul, Carolina Ungureanu, în cadrul proiectului va fi organizată o vizită de studiu în România, vor fi asigurate seminare în nouă raioane ale țării (3 – nord, 3 – sud, 2 – centru și 1 – Găgăuzia). Mai mult, Lilia Carasciuc a spus că în cadrul proiectului centrul analitic independent Expert – Grup va asigura monitorizarea situației din domeniul achizițiilor de stat la construcția drumurilor și vânzarea terenurilor, iar organizația obștească Habitat se va ocupa de monitorizare în domeniul achizițiilor de stat la construcția rețelelor de apeduct. Epxertul IDIS Viitorul., Diana Ranga a accentuat că pondrea achizițiilor de stat în PIB-ul Moldovei pentru anul 2014 a fost de 10,3 la sută, de aceea controlul și transparența totală în acest domeniu sunt foarte importante. Vicedirectorul IDIS Viitorul, Liubomir Chiriac, a accentuat că pentru asigurarea eficienței și transparenței este nevoie de armonizarea legislației naționale la standardele europene, reformarea sistemului instituțional, precum și crearea unui nou sistem de achiziții de stat.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin


Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase