Prima / MEDIA DESPRE IDIS / Democratizare  /  Achiziţiile publice vor fi monitorizate

Achiziţiile publice vor fi monitorizate

imprimare
20.01.2016   TRM  416 
Procesul de achiziţii publice va fi monitorizat în cadrul unui proiect naţional care va fi implementat pe parcursul a şapte luni. Programul va fi pus în aplicare de către trei ONG-uri, în centrul, sudul, nordul ţării şi Găgăuzia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Pe durata proiectului vor fi organizate mai multe activități: o vizită de lucru în România,  două cursuri de instruire pentru reprezentanții autorităților contractuale și elaborarea unui raport de monitorizare și evaluare a sistemului de achiziții publice.

Expertul economic, Viorel Chivriga a declarat că, în prezent, sistemul se confruntă cu deficiențe majore, iar, din acest considerent, potrivit lui, este nevoie crearea unei rețele de monitorizare.

Expertul Diana Ranga a declarat că achizițiile publice sunt importante prin prisma faptului că acestea reprezintă 10% din PIB, din aceasta cauză este nevoie de o monitorizare care să ofere informații cum sunt utilizați banii  publici.

Proiectul va finaliza cu prezentarea unui raport public realizat de către cele trei ONG-uri. Raportul va cuprinde și anumite recomandări.


Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin


Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase