Prima / STUDII IDIS / Conflicte  /  3078* Guvernarea este optimistă în ceea ce ţine de perspectivele soluţionării problemei transnistrene

3078* Guvernarea este optimistă în ceea ce ţine de perspectivele soluţionării problemei transnistrene

imprimare
09.11.2007      
3078* Guvernarea este optimistă în ceea ce ţine de perspectivele soluţionării problemei transnistrene

Guvernarea este optimistă în ceea ce ţine de perspectivele soluţionării problemei transnistrene, chiar şi după sistarea de către Rusia a participării sale în cadrul Tratatului Forţelor Armate Convenţionale în Europa (FACE). Declaraţii în acest sens au făcut atât oficiali de la Guvern, cât şi deputaţi în Parlament, transmite DECA-press.      

Totodată, guvernarea admite ideea că situaţia creată ar putea afecta procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană şi speră că Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei  Ruse şi Departamentul de Stat al SUA vor ajunge cât mai repede posibil la o soluţie privind participarea Rusiei la FACE.  

Suspendarea participării Rusiei la acest Tratat se poate solda cu tergiversarea procesului de retragere a forţelor militare ruseşti din regiunea transnistreană. În conformitate cu decizia adoptată de summitul OSCE de la Istanbul în 1999, trupele şi armamentul rusesc din regiunea de est a Moldovei trebuiau retrase încă acum şapte ani.  

Anterior, opoziţia a propus ca Moldova să condiţioneze ratificarea FACE prin rămânerea Rusiei în Tratat şi prin onorarea angajamentelor sale asumate pe linia OSCE.*** end -“ 09.11.2007 - [DECA-press]Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin