Prima / WEBCAST  /  Dezbateri economice on-line: Mariana Gurghiș și Natan Garștea despre problemele pieței de capital

Dezbateri economice on-line: Mariana Gurghiș și Natan Garștea despre problemele pieței de capital

imprimare
22.02.2016      

IDIS ”Viitorul” și Radio Europa Liberă vă invită să urmăriți o nouă dezbatere economică on-line. Marți, ora 14.00, experții Mariana Gurghiș și Natan Garștea, împreună cu moderatorul emisiunii, Vlad Bercu, vor analiza problemele pieței de capital.

Discuțiile vor aborda mai multe aspecte, printre care: aprobarea legii cu privire la piața de capital, modificarea regulilor de acces la bursa de valori, crearea sistemului multilateral de funcționare, crearea depozitarului central pe lângă BNM, perspectivele pieței de capital etc.

Potrivit experților, toate atacurile raider care au avut loc în ultimii 6 ani au avut loc prin intermediul pieței de capital. Și anume, prin obținerea prin diferite mijloace a controlului asupra societăților pe acțiuni. Acest lucru a fost posibil datorită structurii pieței noastre (a faptului că registratorii independenți nu sunt chiar atât de independenți cum ar trebui să fie), a lacunelor în legislație, a inactivității organelor de supraveghere (CNPF și BNM), a complicității sistemului judiciar. În prezent, piața de capital trece prin transformări semnificative.

Discuțiile cu genericul ”60 minute de Realism Economic” sunt transmise on-line în parteneriat cu Biroul de la Chișinău al Radio Europa Liberă și pot fi urmărite pe site-ul – www.viitorul.org

 

 

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin