Prima / ŞTIRI ȘI EVENIMENTE IDIS  /  IDIS ”Viitorul” susține participarea femeilor reprezentante ale minorităților etnice din Căușeni în procesul politic de luare a deciziilor

IDIS ”Viitorul” susține participarea femeilor reprezentante ale minorităților etnice din Căușeni în procesul politic de luare a deciziilor

imprimare
25.11.2015     335 

IDIS ”Viitorul” a organizat la Căușeni, pe 24 noiembrie, un seminar privind consolidarea participării femeilor și a grupurilor minoritare în procesul politic de luare a deciziilor. La eveniment au participat reprezentanți ai societății civile, ai partidelor politice și ai minorităților etnice din raionul Căușeni.

Expertul IDIS, Veaceslav Berbeca, a vorbit despre scopul și obiectivele proiectului, precizând că ”activitățile au menirea de a consolida și de a susține implicarea activă a femeilor din localitățile Republicii Moldova în procesul de luare a deciziilor”.

Erica Zucec, trainer în cadrul proiectului, a subliniat că ”egalitatea de gen vorbește despre gradul de democratizare a societății, când femeile trebuie să fie prezente în instituții și funcții de conducere. Prezența femeilor contribuie la consolidarea potențialului economic al țării și creșterea responsabilității”.

În prezentarea sa, expertul IDIS ”Viitorul”, Cornel Ciurea, a făcut o succintă analiză a situației politice din Republica Moldova și s-a referit la agenda europeană implementată în țara noastră, accentuând, în mod special, tematica minorităților naționale. Problema limbii utilizate pe teritoriul Republicii Moldova a stîrnit discuții aprinse. Participanții la discuții au avut puncte de vedere divergente, unii pledând pentru utilizarea exclusivă a limbii române, alții spunând că e posibilă și utilizarea limbii ruse. Moderatorii acestei reuniuni au pledat pentru o abordare consensuală care, în cele din urmă, a satisfăcut ambele părți, discuțiile desfășurîndu-se într-un regim bilingv.

Echipa de implementare își propune să contribuie la asigurarea unui nivel mai înalt de participare a femeilor în politica din Republica Moldova, acceptarea femeilor de către bărbați în politică și un nivel mai înalt de reprezentare a minorităților etnice în organele administrației publice din Republica Moldova.

Proiectul este finanțat de Ambasada Canadei şi implementat de IDIS “Viitorul”.

 

Pentru detalii: Diana Lungu, responsabilă de comunicare; 0 22 221844; diana.lungu@viitorul.orgPlasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin


Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase