Prima / ŞTIRI ȘI EVENIMENTE IDIS  /  IDIS prezintă Antologia celor mai bune practici ale autorităților locale din Moldova, ediția 2016

IDIS prezintă Antologia celor mai bune practici ale autorităților locale din Moldova, ediția 2016

imprimare
26.12.2016     507 

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, prezintă Antologia bunelor practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova, ediția 2016. Antologia este produsă în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale 2014 – 2015 și are scopul de a descrie istoriile de succes ale autorităților locale din Moldova.

„Reprezentanții autorităților locale care cred că pot schimba lucrurile, care doresc să se motiveze pentru a implementa unele din modelele de succes, pot examina cu atenție această antologie, și astfel, inspirându-se, vor fi pregătiți să contribuie cu idei inovatoare la procesul de dezvoltare comunitară și modernizare a localității”
, susține Liubomir Chiriac, vicedirectorul IDIS „Viitorul”.

Realizarea publicaţiei a fost posibilă datorită eforturilor experţilor IDIS „Viitorul”, precum şi ai reprezentanţilor administraţiei publice locale, care şi-au manifestat constant interesul şi capacitatea creatoare.

Antologia bunelor practici cuprinde următoarele secţiuni: Secţiunea 1. Integritate, buna guvernare și transparența procesului decizional la nivel local; Secţiunea 2. Dezvoltarea economică locală și modele de cooperare intercomunitară; Secţiunea 3. Soluții durabile pentru comunități eficiente energetic; Secţiunea 4. Managementul performant al serviciilor publice locale.  În total, în cele patru secţiuni pot fi examinate 49 de bune practici implementate de 30 de autorități publice locale din țară.

Pentru a descărca Antologia bunelor practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova, ediția 2016, accesați: http://viitorul.org/doc.php?l=ro&idc=306&id=5431&t=/STUDII-IDIS/Administrare-publica/O-antologie-a-bunelor-practici-ale-autoritatilor-publice-locale-din-Republica-Moldova-editia-2016

În perioada 2005 - 2016, peste 350 de comunități din Republica Moldova și-au împărtășit bunele practici care au fost publicate în șapte antologii, iar practicile de succes au devenit subiectul a șase filme documentare distribuite în rândul reprezentanților autorităților publice din toată țara.

Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova a fost lansat în anul 2005 de către Consiliul Europei în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova, asociaţiile de primari, proiectul USAID „Reforma Autorităţilor Publice Locale” și implementat de către IDIS „Viitorul”. Programul are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.

Pentru mai multe detalii, contactați coordonatorul programului, Ana – Maria Veveriţa la numărul de telefon 0 22 221844 sau ana.veverita@viitorul.org.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin


Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase