Prima / TENDERE ȘI ANGAJĂRI  /  ANUNȚ DE POZIȚII VACANTE: EXPERT ECONOMIC

ANUNȚ DE POZIȚII VACANTE: EXPERT ECONOMIC

imprimare
23.06.2016      

IDIS Viitorul angajează un expert economic pentru un proiect național de cercetare și asistență tehnică în Republica Moldova. Candidații interesați de această ofertă vor demonstra o bună cunoaștere a disciplinelor economice relevante (politici fiscale și monetare, măsurarea și monitorizarea indicatorilor macroeconomici, dezvoltarea și monitorizarea politicilor economice), demonstrând și alte abilități de înțelegere a fenomenului economic. Candidații trebuie să dețină capacități de cercetare aplicată și independentă, să fie motivați și să poată lucra individual și în echipă. Angajarea se efectuează în cadrul Programului Cercetare Politici Publice.

Denumirea poziției:

Expert Politici Economice. În cadrul IDIS se va subordona Directorului Executiv și Coordonatorului de Program Politici Economice.

Studii obligatorii:

Studii universitare complete în RM ori în străinătate. Diploma universitară, cel puțin până la nivelul de Masterat, pe una din disciplinele relevante pentru scopul acestei angajări. Cunoașterea limbii engleze și române este obligatorie. Candidaților interesați li se va cere să demonstreze abilități excelente de analiză a politicilor publice, înțelegere superioară a proceselor economice; candidații trebuie să fie capabili să proceseze și să analizeze date sociale și economice, să poată utiliza instrumente de vizualizare și prezentare a datelor analizei, să comunice corespunzător cu publicurile țintă într-un mediu interactiv și dinamic. Candidații selectați trebuie să fie pregătiți să poată îmbina cercetarea de politici publice cu abilitatea de a mânui multiple priorități și proiecte, într-un mediu competitiv, în care există termeni stricți de prezentare a rezultatelor planificate.

Experiență profesională:

Candidații trebuie să demonstreze faptul că au fost angajați în desfășurarea unor studii individuale sau în echipe pe domeniul evaluării politicilor economice sau financiare de cel puțin 2 ani. Experiența în cadrul unor centre de cercetare independente naționale sau internaționale este un avantaj. Angajatorul își dorește selectarea unor tineri promițători, care să dorească a se afirma în domeniul analizelor economice sectoriale, să poată prelua metode și tehnici de analiză moderne pe sectorul public, să manifeste inițiativă și să poată comunica fluent pe temele care corspund profilului său profesional. Candidații trebuie să fie disciplinați, dispuși să se manifeste convingător și cursiv prin calitatea cercetării efectuate, să mențină standarde academice riguroase și creativitate specifică mediului ocupat de think tankuri.

Competențe și abilități:

Abilități de utilizare a echipamentului de birou. Cunoașterea limbii române, ruse și engleze (avantaj). Abilități de interacțiune și comunicare. Responsabilitate și punctualitate. Integritate și discreție profesională.

Locul de muncă:

Sediul IDIS Viitorul se găsește la următoarea adresă: Iacob Hîncu 10/1, 2009, Chișinău, RM.

Salariu: 

IDIS va oferi un salariu competitiv candidatului selectat. Salariul se va negocia individual. Perioada de probă va fi de 2 luni.

Persoanele interesate vor trimite CV până la 30 iulie 2016, pe adresa de email: oficiu@viitorul.org

 

IDIS reprezintă un think tank ne-afiliat politic specializat în promovarea schimbărilor democratice în sectorul public și mediul privat din RM. IDIS îmbină consultanța tehnică oferită autorităților publice (centrale și locale) cu educația publică și influențarea actorilor privați în scopul dezvoltării și modernizării țării.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin