Prima / TENDERE ȘI ANGAJĂRI  /  Anunț de angajare a unui expert/expertă în analize economice, indicatori financiari și diagnosticul financiar în cadrul Institutului de Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul”

Anunț de angajare a unui expert/expertă în analize economice, indicatori financiari și diagnosticul financiar în cadrul Institutului de Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul”

imprimare
29.07.2016      

IDIS Viitorul angajează un expert economic pentru programele sale curente de cercetare și monitorizare a politicile economice. Candidații interesați de angajare trebuie să demonstreze o bună cunoaștere a disciplinelor relevante (politici fiscale și monetare, măsurarea și monitorizarea indicatorilor macroeconomici, dezvoltarea și monitorizarea politicilor economice), arătând și alte abilități de înțelegere a temelor importante pentru economia națională și globală. Candidații trebuie să dețină capacități de cercetare aplicată, să fie motivați și să poată lucra individual și în echipă. 

Sarcinile concrete pentru expert/expertă:

·         Analiza și monitorizarea implementării legislaţiei şi actelor normative în domeniul economic, financiar bancar;

·         Procesarea și analiza datelor economice, abilități de prezentare a datelor;  

·         Analiza unor probleme economice, evaluarea unor statistici și rapoarte economice, măsurarea de indicatori economico-financiari la nivel național și internațional;

·         Efectuarea consultărilor extensive cu instituţiile relevante și părţile interesate;

·         Elaborarea studiilor și notei analitice la necesitate;

·         Elaborarea recomandărilor pentru autoritățile publice relevante;

·         Prezentarea și participarea la dezbateri publice pe marginea rezultatelor cercetărilor;

·         Respectarea termenelor limită și livrarea în timp a analizelor solicitate; 

Cerințe față de expertul/experta și criterii de selectare:

·         Studii universitare de licență în domeniul economiei, finanțe, dezvoltare sau alte domenii relevante. Studiile postuniversitare în domeniu sunt un avantaj.

·         Experienţă în analiză și monitorizare de date statistice (cel puţin 2 studii de analiză și/sau de monitorizare efectuate în mod independent sau în cadrul unei echipe);

·         Experienţă de cercetare anterioară în domenii relevante acestui anunț de cel puţin 1 an în cadrul unor organizații de cercetare, însemnând experienţă de lucru cu organizaţiile de stat;

·         Experiența în cadrul unor centre de cercetare este un avantaj. 

Abilităţi:

·         abilităţi temeinice de analiză şi evaluare de politici economice;

·         autodisciplină și calități personale de auto-organizare și comunicare;

·         cunoaşterea excelentă a limbilor română și engleză;

·         spirit practic și capacitatea de a lucra in echipă;

·         Integritate și discreție profesională. 

Procedura de depunere a scrisorii de interes:

Persoanele interesate vor trimite CV-ul (format UE), însoțit de o scrisoare de intenție și un exemplu de studiu sau raport efectuat de autorul-candidat în ultimii 3 ani (sau linkul electronic ce ar putea fi accesat) până la 7 August 2016, pe adresa de email: oficiu@viitorul.org. 

Vor fi contactați doar candidații care corespund cerințelor postului. 

IDIS reprezintă un think tank ne-afiliat politic specializat în promovarea schimbărilor democratice în sectorul public și mediul privat din RM. IDIS îmbină consultanța tehnică oferită autorităților publice (centrale și locale) cu educația publică și influențarea actorilor privați în scopul dezvoltării și modernizării țării. Web-site instituțional: www.viitorul.org.

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin