Prima / IDIS RECOMANDĂ  /  Lansarea Bibiliotecii de Carte Naţională şi expoziţiei pictorului Grigori Rudnitski

Lansarea Bibiliotecii de Carte Naţională şi expoziţiei pictorului Grigori Rudnitski

imprimare
  Ambasada Republicii Moldova în SUA   
Ambasada Republicii Moldova în SUA, Canada şi Mexic are plăcerea de a vă anunţa deschiderea unei Biblioteci de Carte Naţională la sediul său din Str. 2101 S Street NW, Washington DC, 20008.
 
Evenimentul este prilejuit de o donaţie de carte din partea câtorva edituri importante din Republica Moldova, printre care vom menţiona cu multă recunoştinţă: CARTIER, CIVITAS, PRUT INTERNATIONAL. Menţionăm că ideea deschiderii acestei Biblioteci a apărut ca urmare a stabilirii unor relaţii de bună cooperare şi sprijin reciproc a Misiunii diplomatice cu Membrii Comunităţilor de Moldoveni din SUA, în particular cu Asociaţia Casa Mare din Washington DC, urmând ca pe viitor să extindem această iniţiativă spre comunităţile numeroase din alte state, în funcţie evident şi de interesul manifestat.
 
Exprimăm sincere mulţumiri celor care sprijină acest proiect în Republica Moldova. Mulţumim directorilor de edituri menţionate mai sus, percum şi Institutului IDIS Viitorul, care a asigurat transportarea acestei donaţii către Ambasada RM din SUA. Invităm cu acest prilej şi alte edituri din Republica Moldova să dea curs acestei iniţiative pentru a răspunde în mod adecvat şi pozitiv solicitărilor fireşti ale diasporei de a-şi păstra cultura, tradiţiile şi simţul naţional.
 
Totodată, dorim să invităm pe toţi cei interesaţi, în special familiile care au copii din Comunitatea Casa Mare (Washington DC) să viziteze Bibilioteca Ambasadei RM pentru a cunoaşte titlurile de carte disponibile şi procedura de împrumut pe care o vom utiliza în acest scop. Biblioteca va fi asortată de o mini-expoziţie, care va gazdui începând de luni lucrările tînărului artist moldovean Grigore Rudnitski. Dl Rudniţski s-a oferit cu multă plăcere să-şi expună picturile sale la sediul Ambasadei.


Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin


Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase