Prima / ANUNŢURI  /  IDIS ”Viitorul” și Agenda Națională de Business anunță prezentarea Raportului sinteză ”Transparența în activitatea Parlamentului”

IDIS ”Viitorul” și Agenda Națională de Business anunță prezentarea Raportului sinteză ”Transparența în activitatea Parlamentului”

imprimare
09.03.2016      

IDIS ”Viitorul”, în comun cu Agenda Națională de Business (ANB)  vă invită la prezentarea Raportului sinteză, elaborat în urma Audierilor Publice privind Transparența în activitatea Parlamentului. ANB este prima instituție care organizează audieri publice la care pot participa toate persoanele vizate de subiectele supuse discuției.

Lansarea va avea loc marți, 15 martie, ora 11.00, în sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”, situat pe strada Iacob Hâncu 10/1.

În cadrul evenimentului, experții vor prezenta concluziile și recomandările colectate din depozițiile depuse de reprezentanții mediului academic și cel de afaceri cu privire la asigurarea transparenţei în procesul decizional parlamentar.

Amintim că la 25 februarie, IDIS ”Viitorul”, în comun cu Agenda Națională de Business (ANB) a organizat Audierea Publică cu genericul „Transparența în activitatea Parlamentului: reguli clare și obligatorii pentru toți”. Depozițiile pot fi accesate pe pagina web a ANB:

http://www.business.viitorul.org/audiere/6/5/opiniile-martorilor

Intenția acestei audieri este de a evalua în ce măsură mecanismele existente de audieri publice din legislativul național sunt adecvate principiilor democratice și cum putem elimina anumite disfuncționalități.

În acest scop, 39 de persoane – autorități publice centrale și locale, antreprenori, profesori și studenți – au scris depoziții în care au evidențiat soluţii de îmbunătăţire a transparenței în activitatea Parlamentului și asigurarea participării mediului de afaceri în procesul legislativ.

La eveniment sunt invitate persoanele interesate de subiect: reprezentanți ai mediului de afaceri, mediului academic, autorități, societatea civilă, mass-media.

 

Agenda Naţională de Business reprezintă o platformă comună a peste 30 dintre cele mai reprezentative asociaţii de business şi camere de comerţ şi industrie (CCI) din Moldova, reunite în cadrul reţelei cu scopul de a influenţa politicile şi practicile autorităţilor publice din domeniul reglementării activităţii de afaceri. Scopul acestor eforturi este edificarea unui mediu de afaceri echitabil și competitiv, care să stimuleze dezvoltarea afacerilor din Republica Moldova. 

Persoană de contact: Diana Lungu, Coordonator PR IDIS ”Viitorul”/ANB - 0 22 221844 sau diana.lungu@viitorul.org Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin