Prima / ANUNŢURI  /  IDIS ”Viitorul” anunță o dezbatere publică privind noile taxe pentru drumuri

IDIS ”Viitorul” anunță o dezbatere publică privind noile taxe pentru drumuri

imprimare
18.03.2016      

Marți, 22 martie, la ora 14.00, IDIS ”Viitorul” vă invită să participați la o dezbatere publică privind instituirea și utilizarea unui nou impozit pe drumuri, administrarea resurselor Fondului Rutier din RM și alte chestiuni legate de întreținerea și dezvoltarea drumurilor locale și naționale. Aceste subiecte au fost amplu mediatizate în ultima vreme, în special ca urmare a unui conflict de interpretare apărut între autoritățile centrale și cele locale.

La eveniment și-au dat concursul să participe oficiali ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) și reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), cu care vom discuta esența problemelor disputate, precum și soluțiile raționale pentru depășirea lor.

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS), et.2., la eveniment fiind invitați și alți reprezentanți ai ministerelor centrale, sectorul privat (Asociația Transportatorilor) și alte părți interesate de aceste subiecte din partea societății și presei.

Cu acest prilej, experții IDIS vor analiza pozițiile ambelor părți, impactul opțiunilor existente, simularea unor scenarii optimale în cadrul procesului bugetar-fiscal din anul 2016 și stabilirea unor repere metodologice și politice corecte de soluționare a problemei identificate. Temele propuse:

1) Pozițiile MTID și CALM

2) Opinia expertului

3) Modelul optimal de distribuire a resurselor colectate din impunerile fiscale. Compromise și soluții.

Ne propunem astfel să mediem situațiile conflictuale și să ajutăm părților implicate să identifice poziții cât mai apropiate în vederea sporirii gradului de folosire eficientă, transparentă și rațională a resurselor impozabile pentru menținerea și dezvoltarea sistemului de drumuri naționale și locale din RM.

 

Cei interesați sunt rugați să confirme prezența lor ofițerului de presă, Diana Lungu, e-mail: lungudia@gmail.com, telefon: 0 22 221844.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin