Prima / ANUNŢURI  /  Dezbateri economice on-line: Experții Ion Muntean și Ruslan Surugiu despre prețurile resurselor energetice

Dezbateri economice on-line: Experții Ion Muntean și Ruslan Surugiu despre prețurile resurselor energetice

imprimare
28.03.2016      

IDIS ”Viitorul” și Radio Europa Liberă anunță o nouă dezbatere economică on-line. Marți, 29 martie, ora 14.00, experții Ion Muntean și Ruslan Surugiu, împreună cu moderatorul emisiunii, Vlad Bercu, vor discuta despre prețurile resurselor energetice pe piața regională și prețul plătit de consumatori în Moldova.

În cadrul dezbaterilor se propune analizarea impactului principalelor piețe regionale de energie asupra pieței energetice a Republicii Moldova.

​​Principalele subiecte propuse ​sunt​:

​1. Contextul regional si global al pieței energetice (produse petroliere, gaze naturale, energie electrică) care are impact asupra pieței energetice din Moldova: evoluțiile recente și tendințele pe termen mediu si lung.

2. Dezvoltarea pieței locale prin prisma interconexiunilor energetice cu România.​

​3​. Procesul de negociere a contractelor de procurare a energie electrice (lipsa de transparență și în contradicție cu principiile de liberalizare a pieței).

​4​. Procedura de aprobare a noilor tarife​ la energia electrică și gaze naturale (neglijarea subiectului devierilor financiare).

​5​. Factorii care au influențat modificarea tarifelor​ (gaze și energie electrică)​.

​6​. Efectul noilor tarife asupra consumatorilor.

​7​. Percepția din punct de vedere social a micșorării tarifelor​ la energia electrică​.

Discuțiile au loc în cadrul dezbaterilor economice ”60 minute de realism economic”, transmise on-line în parteneriat cu Biroul de la Chișinău al Radio Europa Liberă. Acestea pot fi urmărite pe site-ul – www.viitorul.org. 

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin