Prima / ANUNŢURI  /  Cum se respectă legea în procesul decizional din raioane, la dezbaterile economice

Cum se respectă legea în procesul decizional din raioane, la dezbaterile economice

imprimare
28.11.2016      

IDIS ”Viitorul” și Radio Europa Liberă anunță o nouă dezbatere economică on-line. Marți, 29 noiembrie, ora 14.00, expertul IDIS Viorel Pârvan și expertul CALM, Viorel Rusu împreună cu moderatorul Victor Ursu vor discuta despre: „Respectarea legii cu privire la procesul decizional de către Consiliile raionale”.

La dezbaterile economice va fi discutată evaluarea nivelului de transparență a Consiliilor raionale, în special transparența accesului la informație, desfășurarea achizițiilor publice, bugetul raional, conflictul de interese la nivel raional, proiectele regionale. Respectarea legii cu privire la procesul decizional de către Consiliile raionale - Doar patru raioane au plasat pe web Raportul de transparență pentru anul 2015: Strășeni, Ștefan Vodă, Fălești și Edineț. Declarațiile de venit și proprietate a președinților de raioane și conflictele de interes în care sunt aceștia implicați.

Discuțiile au loc în cadrul dezbaterilor economice ”60 minute de realism economic”, transmise on-line în parteneriat cu Biroul de la Chișinău al Radio Europa Liberă. Acestea pot fi urmărite pe site-ul – www.viitorul.org.Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin