Prima / PROIECTE IDIS / Proiecte implementate / Departamentul Buna guvernare în sectorul public / Strategii de dezvoltare a autorităților locale prin cooperarea transfrontalieră R. Moldova - România

Strategii de dezvoltare a autorităților locale prin cooperarea transfrontalieră R. Moldova - România

Perioada desfățurării: Mai 2005 - Noiembrie 2006

Finanțat de Comisia Europeană        

Proiectul urmărește cooperarea transfrontalieră dintre autoritățile locale din Moldova și România. Obiectivul va fi atins prin transferul de cunoștințe ale experților internaționali cu experiență către nouă instructori moldoveni și români în planificarea srategică, luarea deciziilor participative și elaborarea proiectelor internaționale manageriale pentru autoritățile locale. Experiența acumulată va fi utilizată pentru dezvoltarea studiilor de caz care vor susține implementarea proiectelor de alte autorități locale .

Obiectivul de bază al proiectului este: Încurajarea și susținerea cooperării transfrontaliere printr-o rețea locală și regională a autorităților locale din Moldova și România.

Obiectivele specifice sunt:

1.      Îmbunătățirea capacităților la nivelul administrației publice locale din România și Moldova în cadrul regiunii transfrontaliere pe planificare strategică, luarea deciziilor participative și proiectarea managementului internațional.

2.     Instruirea reprezentanților comunităților locale din Moldova și România în planificarea strategică, luarea deciziilor partipative.

 

3.      Planuri strategice dezvoltate și aprobate pentru autoritățile locale și regionale din regiunea de frontieră a Moldovei și României.