Prima / PROIECTE IDIS / Proiecte implementate / Departamentul Buna guvernare în sectorul public / Dezvoltarea politicilor din domeniul protecției sociale

Dezvoltarea politicilor din domeniul protecției sociale

Perioada desfășurării: Decembrie 2002 - Septembrie 2003

Finanțat de UNICEF Moldova 

Scopul proiectului este să fortifice capacitățile guvernării de stabilire a priorităților în domeniul protecției sociale a copiilor, femeilor și tinerilor în situații de risc.

Crearea unei baze de date integrată care să conțină indicatori relevanți în domeniul sănătății, educației, protecției copilului, precum și de asistență socială.

Informația inter-sectorială a fost completată cu o evaluare socio-economică bazată pe studii cantitative și calitative comunitare, oferind organelor de decizie, de nivel regional, informații necesare pentru identificarea principalilor factori de risc și a zonele vulnerabile la nivel regional.

 

Consultanții de la IDIS au fost responsabili de consolidarea capacităților de planificare strategică la nivel regional, colectarea și procesarea datelor primare, evaluarea calitativă a formatului instituțional care lucrează în domeniul protecției copilului.